PHP String Değişkenler – String Veri Tipi Kullanımı

Yazar: admin
0 Yorum

PHP –  String Değişkenler Hakkında Ön Bilgi (Metinsel Veri Tipleri)

Merhabalar bir önceki dersimizde php’de değişkenlere genel bakış yapmıştık. ve değişkenlerin mantığını sizlere aktarmaya çalışmıştım umarım faydalı olmuştur. Demiştik ki veri tipleri yani değişkenler kendi içerisinde sayısal değişkenler, metinsel değişkenler vs vs diye gruplara ayrılır işte şimdi sizlere ilk grup “Sayısal Veri Tipi” olan “string” konusu anlatacağım çok basit ve kısa bir konu kasmaya hiç bir şekilde gerek yok bu tüm veri tipleri için aynı zaten şuan da okuduğunuz ön tanıtım yazısını tüm veri tiplerinde (değişkenlerde) kullanacağım : )

PHP – String (Metinsel) Değişkenlerde Kod Kullanımı

String bir değişken tanımlarken, tanımlanacak bilgi çift tırnak vea tek tırnak içine alınarak yaılızır.  Eğer tırnaklar unutulursa sistem basit hatalarla karşılaşacaktır. Şu da unutulmamalıdır ki bir rakam tırnak içinde kullanılırsa string, tırnak içine alınmadan yazılırsa integer olarak kabul edilir. Örneğin 58 rakamı çift tırnakla yazılırsa rakamsal değerini kaybeder “elli sekiz” olarak algılanır sanki bir metinsel yazı gibi… Lafı fazla uzatmadan konuya direk gircem çünkü çok çok basit bir veri türü bu kadar ön bilgi fazla bile… örnek kullanım aşağıdadır inceleyebilirsiniz…

<?php

$mevsimler = "ilkbahar, yaz, sonbahar, kış"; //String bir değişken ile mevsimleri tanımladık.
echo $meysimler;  // echo komutu ile mevsimler değişkeninin ekrana yazdırdır

?>
2 Farklı String Değişken İfadeleyi Birleştirmek

iki farklı değişkeni tek bir cümle olarak yazdırabilir veya buna benzer bir çok farklı işlem yapabiliriz… Aşağıdaki örnek kod kullanımını inceleyebilirsiniz

<?php

$yazi1 = "Şahin Aslında"; // String bir değişken tanımladık
$yazi2 = " Deli";         // Bi tane daha String Bir değişken tanımladık

echo $yazi1.$yazi2;       // Bu echo komutunu çalıştırdığımızda ekranda tek ve birleşik bir cümle olan "Şahin Aslında Deli" yazısı çıkacaktır

?>

yukarıda ki örneği incelediniyseniz aynı birleştirme işlemini farklı bir yöntemle nasıl yapabiliriz bunu da bir aşağıda ki örnek kod kullanımında göstericem bu birleştirme işlemi sadece string ifadeler de değil tüm değişkenler de aynı şekilde kullanılabilir bu notu eklemekte fayda var…

<?php

$hayal1 = "Aylık 8 Bin Dolar Maaş Alsam?";  // 1.String Değişkenimizi Tanımladık

$hayal2 = " Yaw He He Alırsın!"; // 2.String Değişkenimizi Tanımladık.

$hayaller = $hayal1;  // Yeni bir değişken olan "hayaller" i $hayal1 e eşitledik

$hayaller .= $hayal2; // Aynı şekilde "hayaller" değişkenine ".=" operatörü ile hayal2 yede eşitledik...

echo $hayaller; // 'hayaller' isimli değişkeni ekrana yazırdık..

?>

 

Sende Yorum Yaz