Merhabalar 3.dersimizde php kodlarına ilk girişi “echo ve print komutları ile ekrana yazı yazdırma” işlemlerini yapmıştık. Şimdi ise echo komutu üzerinde html kodlarının kullanımı ve php kodlarına açıklama satırları ufak notlar nasıl eklenir bunların detaylarını vermeye çalışacağım. ilk olarak html kodlarının kullanımndan başlayalım...
Echo komutu üzerinden gidecek olursak örneğin sayfaya art arda üç defa alt alta echo komutu ile sahinsezgin.com yazdıralım ve ön izleme yaptığımızda göreceğiz ki alt alta yazmak yerine hepsini yan yana koymuş olacak php editörü. Bunun önüne geçmek için ve yazıları istediğimiz şekilde yazmak için html kodlarını kullanacağız..
Kodun Örnek Kullanımı;
veya
Yukarı da <br> html kodunun iki farklı şekilde php kodlarıyla birleştirilmesini gördük aralarında ki farkı kavramak için konu sonunda bulunan videoyu incelemenizi tavsiye ederim. Ek olarak konunun pekişmesi adına birkaç html kod daha ekliyeceğim..
“Yorum satırı nedir ve ne işe yarar” sorusuyla başlarsak; yorum satırı, Büyük bir proje veya bir çok kod kullanılarak yapılan projelerde olası hata veya güncellemeler de yazdığımız kodları incelemek yani geriye dönmek istersek daha önceden eklemiş olduğumuz yorum satırları işimizi çok daha kolaylaştıracaktır… Sistem üzerine kısa ve küçük notlar eklemek isterseniz yorum satırlarını kullanabilirsiniz. Kod sayfalarına eklenen bu yorum satırları kullanıcılar tarafından görüntülenmez.
Kodun Örnek Kullanımı (Kısa ve Tek Satır Açıklama Eklemek İçin);
Yukarıda ki örnekte tek satırlık açıklamalar ekleyebilirsiniz // simgesinden sonra istenilen açıklama yazılır.. “enter” tuşu ile bir alt satıra inildiğinde veri özelliğini kaybedecektir ve sistem olası hatalarla karşılaşacaktır. Uzun ve maddeler halinde bir açıklama satırı eklemek isterseniz aşağıdaki kod kullanımını inceleyiniz..
Kodun Örnek Kullaımı (Uzun ve Maddeler Halinde Yorum Satırı Eklemek İçin);
PHP dilinde birden fazla ve uzun açıklama satırları eklemek için yazılmak istenilen açıklama /**/ bu koddaki yıldızlar arasına yazılmalıdır. Örnek kod kullanımını aşağıda inceleyebilirsiniz..
)
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Konsol Uygulaması (Yazı ve Arka Plan Renklerini Değiştirme)
Ders 2 – Bulgarca Rakamlar ve Sayılar
Ders 4 – Bulgarca Günlük Konuşmalar – Selamlaşma – En çok Kullanılan Kelimeler
Konsol Uygulaması (Write ve WriteLine Metodları)
PHP integer Kullanımı – Değişkenler – Veri Tipi
2012 Şahin Sezgin ÖZDEMİR